Tekstgrootte A A Sitemap
Praktijk informatie
Behandel afbeelding 1 Behandel afbeelding 2

Openingstijden

Ma 08.00 - 19.00
Di 08.00 - 19.00
Wo 08.00 - 19.00
Do 08.00 - 19.00
Vr 08.00 - 19.00

Schansoord 58a
5469 SH Erp
tel: 0413-211193
email: info@fysio-erp.nl

Fysiotherapie wordt al enkele jaren voor een deel uit de basisverzekering en voor een deel uit de (meeste) aanvullende verzekeringen vergoed.
Voor patiënten vanaf 18 jaar geldt, dat behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen. Voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met chronische aandoeningen zijn er andere regels.

Kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen tot 18 jaar wordt door de basisverzekering het volgende gedekt:
- de eerste 9 behandelingen per indicatie per jaar (indien meer dan 9 behandelingen nodig zijn wordt dit vergoed vanuit de aanvullende verzekering).
- kinderfysiotherapie door een geregistreerde kinderfysiotherapeut 18 behandelingen per indicatie per jaar (zijn meer dan 18 behandelingen nodig, dan wordt dit vanaf de 19e behandeling vanuit de aanvullende verzekering vergoed).
- behandeling van aandoeningen uit de chronische lijst een volledige dekking vanuit de basisverzekering bij kinderen.

Chronische aandoeningen

De vergoeding van behandelingen voor chronische patiënten (volgens de landelijke lijst chronische aandoeningen) wordt vanaf de eenentwintigste behandeling vanuit de basisverzekering geregeld. De eerste twintig behandelingen worden vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Als u niet aanvullend verzekerd bent dient u de eerste twintig behandelingen zelf te betalen.

Voor de meest actuele informatie over vergoeding fysiotherapie klikt u hier. U wordt dan doorgelinkt naar de site van het Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.

Hoeveel behandelingen krijgt u vergoed?

Het overzicht van vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen kunt u nalezen in de polisvoorwaarden, die u van uw verzekeraar hebt gekregen.
Het is goed te weten dat er vrijwel altijd een aantal behandelingen per jaar wordt vergoed en niet per ziektegeval.

Blijf niet te lang in dezelfde houding, dus sta bij zittend werk regelmatig even op.
Tip van
Harry
aangesloten bij De Fysiotherapeut